Acil Aydınlatma Ürün Uygunluğu ve Sertifikasyon


Acil durum aydınlatma armatürlerinin doğru standarda göre tasarlanması ve bunun bağımsız akredite kuruluşlar tarafından sertifikalandırılmış olması önemlidir. Acil aydınlatma armatürlerinin sertifikalandırılmış olması, armatürün ilgili uluslararası ürün standardına (EN 60598-2-22, EN 60598-2-1, EN 60598-2-2) göre uygunluğunu kanıtlarken, aynı zamanda armatürü oluşturan kontrol donanımı (EN 61347-2-7, EN61347-2-13), batarya (EN 61951-1) ve LED modül (EN 62031, EN 61547) bileşenlerinin de ilgili uluslararası standartlara göre test edilmiş olduğunu garanti eder.

Sertifikasyon sürecinde takip edilen bu standartlar, acil durum armatürleri ve ilgili tüm bileşenleri için güvenlik ve performans kriterlerini kapsamasının yanında; kaçış yollarında kullanılan acil durum aydınlatma armatürlerinin yangın geciktirici olması (850°C kızdırma teli testine uygunluk), beyan IP koruma sınıfında olduğunun doğrulanması, ürünün beyan lümen çıkış değerlerini yine beyan süre boyunca sağlayabildiği, acil kaçış armatürlerinin sembol ve homojen aydınlatma uygunluğu gibi birçok gerekli özellikleri sağladığını da test eder ve doğrular.

Ürünün uygunluğunu garanti eden sertifikasyon, aynı zamanda ürünün ISO EN 9001:2015 onaylı kalite güvence sistemine sahip bir tesiste üretildiğini de garanti eder.

Paylaş



Diğer Yazılar

Düzenli Test, Bakım ve Kayıt

Acil aydınlatma uygulanan binanın, konu ile ilgili Elektrik İç Tesisleri Proje Yönetmeliği’ne göre hazırlanmış bir projesi ol­malı ve bina sorumlusuna teslim edilmelidir. Doğru projelen­dirme hayati önem taşımaktadır. 

Acil Aydınlatma Kiti Nedir?

Acil aydınlatma kiti, genel aydınlatma amacıyla kullanılan LED, floresan, halojen gibi ışık kaynaklarına bağlanarak elektrik kesintisi durumunda sahip olduğu batarya yardımı ile ortamın yeterli seviyede aydınlatılmasını sağlayan elektronik devredir.