Acil Aydınlatma Kiti Nedir?



Acil aydınlatma kiti, genel aydınlatma amacıyla kullanılan LED, floresan, halojen gibi ışık kaynaklarına bağlanarak elektrik kesintisi durumunda sahip olduğu batarya yardımı ile ortamın yeterli seviyede aydınlatılmasını sağlayan elektronik devredir. Anahtarlanmayan hat üzerinden beslenmelidir.Elektrik kesintisini kendi besleme uçlarından izler. Herhangi bir elektrik kesintisinde paniği önleyerek ortamın en kısa sürede tahliyesi için gerekli olan aydınlatmayı sağlar.

Beş A, batarya uygulamalı acil aydınlatma kitleri konusunda her çeşit ışık kaynağı için standartlara uygun çözümler sunmaktadır.


-LED Acil Aydınlatma Kiti

LED lambaların acil durumda aydınlatmasını sağlayan elektronik devredir. LED kaynaklı aydınlatma sistemlerinin kullanımı her geçen gün büyük bir ivme ile artmaktadır. Beş A bu konuda LED floresan, LED downlight, LED spot, LED panel ve şerit LED ürünleri için müşteri odaklı özel çözümler sunabilmektedir.

 
-Floresan Acil Aydınlatma Kiti

Floresan lambaların acil durumda aydınlatmasını sağlayan elektronik devredir. Beş A’nın 4 pinli T8, T5, PLL ve PLC floresan lambalara ait her güce uygun acil aydınlatma kit çözümleri mevcuttur.

 
-Halojen Acil Aydınlatma Kiti

12 V Halojen lambaların acil durumda aydınlatmasını sağlayan elektronik devredir.

Paylaş



Diğer Yazılar

Düzenli Test, Bakım ve Kayıt

Acil aydınlatma uygulanan binanın, konu ile ilgili Elektrik İç Tesisleri Proje Yönetmeliği’ne göre hazırlanmış bir projesi ol­malı ve bina sorumlusuna teslim edilmelidir. Doğru projelen­dirme hayati önem taşımaktadır.